Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Παπουτσάκια για Μωρό Με Λουλούδι
Για να δείτε το βίντεο Μέρος 1ο πηγαίνετε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=XCC3lIpIDdw
Για να δείτε το βίντεο Μέρος 2ο πηγαίνετε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=d_D7WGeP4UQ

Βελονάκι Νο. 6mm
1 άσπρη Κούκλα μαλλί Πεταλούδα Standard 3κλώνο
1 βελόνα ραπτικής την πιο χοντρή που μπορείτε να βρείτε για να περνάει το μαλλί
1 ψαλίδι

Συντομογραφίες
αλ.=αλυσίδα
μ.π.=μισό ποδαράκι
β.=βουβό
ποδ.=ποδαράκι

Σειρά 1- Πλέκουμε 9 αλ,.  Πατάμε στην 2η αλ., και πλέκουμε 1 μ.π. και συνεχίζουμε πλέκοντας από 1 μ.π. μέχρι την προτελευταία αλ.. Στην τελευταία αλ., πλέκουμε 4 μ.π. Δεν γυρνάμε αλλά συνεχίζουμε να πλέκουμε από την απέναντι πλευρά (δηλαδή κυκλικά) και πλέκουμε 7 μ.π., και στο τελευταίο ποδ., πλέκουμε 4 μ.π., στο ίδιο σημείο, κλείνουμε με β., πατόντας στο 1ο ποδ.
Σειρά 2(αύξηση)-Πλέκουμε 1 αλ., και στο ίδιο σημείο που πλέξαμε την αλ. πλέκουμε 2 μ.π., συνεχίζουμε και πλέκουμε 6 μ.π ένα στο κάθε μ.π., 2μ.π. στο επόμενο ποδ., 1 μ.π. στο επόμενο, 2 μ.π, στο επόμενο, 1 μ.π στο επόμενο, 2 μ.π. στο επόμενο και συνεχίζουμε σε κάθε ποδ., 1 μ.π., μέχρι να έχουμε 6 μ,π, στο επόμενο 2 μ.π στο ίδιο σημείο, 1 μ.π στο επόμενο, 2 μ.π στο επόμενο, 1 μ.π στο επόμενο και στο τέλος κλείνουμε με βουβό.
Σειρά 3-Πλέκουμε 1 αλ., και συνεχίζουμε πλέκοντας από 1 μ.π. μέχρι το τέλος της σειράς (=28 μ.π,) και κλείνουμε την σειρά πατώντας στο 1ο ποδ., και κλείνουμε με βουβό.
Σειρά 4-Πλέκουμε 1 αλ., και συνεχίζουμε πλέκοντας από 1 μ.π., μέχρι το τέλος της σειράς πατώντας στο πίσω μέρος της θηλειάς(=28 ποδ.) και κλείνουμε πατώντας στο 1ο π., με βουβό. Με ένα ψαλίδι κόβουμε την κλωστή αφήνοντας αρκετό περιθώριο για να μπορούμε να την περάσουμε μέσα στο πλεκτό μας με μία βελόνα.